Plava Zvezda termalni bazeni

Blog

Vizija

Sterling – Premium Website Template

U Salašu Noćajskom, dva kilometra južno od Sremske Mitrovice, još od 2003. godine gosti uživaju u blagotvornim dejstvima lekovite vode sa termalnog izvorišta. Između deset i trinaest hiljada posetilaca godišnje zapliva u tri termalna bazena "Plava zvezda", a od naredne godine, posle kupanja oni će ovde moći i da prespavaju, odmore se ili provedu nekoliko dana. U kompleksu u kome se uživa u opuštajućim hidromasažnim mehurićima i vrelini finske saune, u 2012. biće izgrađen još jedan veći bazen, kao i smeštajni objekat sa deset soba u čijem će sastavu biti i kompletan velnes program.

Objekat koji planiramo da izgradimo imaće dodatne hidromasažne bazene, tursko kupatilo, slanu sobu, teretanu sa svlačionicama i manji restoran. U sklopu termalnih bazena za sada imamo snack bar gde se posetioci mogu osvežiti pićem i grickalicama – kažu za "eKapiju" u "Plavoj zvezdi".

Projekat ovog turističkog kompleksa radi beogradski arhitekta Vladimir Gugl, a vrednost investicije je oko 500.000 EUR. - Ukoliko sve bude išlo po planu, prvi radovi se očekuju već na proleće. Takođe smo zainteresovani i za bilo koji vid saradnje sa drugim potencijalnim investitorima, kako bi još više proširili našu ponudu i povećali kapacitete – dodaju naši sagovornici.

Sterling – Premium Website Template

Uživanje na 39 stepeni Zatvoreni bazen "Plava zvezda" površine 12,5 puta 6,5m, a dubine do 2,2 metra. Temperatura vode je oko 33 stepeni. Ko voli da mu je još toplije, blagodeti termalne vode najbolje će osetiti u đakuzi bazenu, gde je voda zagrejana na 38 Celzijusovih stepeni. Na samom izvorištu je spoljni kružni bazen sa hidromasažom, prečnika 6,5 metara. Oko njega je prostor u kome se gosti mogu rekreirati uz stoni tenis, mali fudbal ili košarku. U zatvorenim bazenima maksimalan kapacitet je 70 kupača istovremeno, dok u letnjoj sezoni, kada radi bašta sa spoljašnjim bazenom, u jednom momentu u "Plavoj zvezdi" moze biti i do 100 ljudi.

Od 1994. godine do otvaranja bazena rađena su mnogobrojna istraživanja i hemijske analize vode kako bi se odredio njen kvalitet, a u isto vreme i saznalo kako utiče na zdravlje čoveka kada se koristi za piće ili kupanje. Ispitivanja su pokazala da blagotvorno deluje u oba slučaja. Izvor sa termalnom mineralnom vodom nalazi se na dubini od 492 metrara, a u jednoj sekundi iz njega istekne 7 litara vode temperature 40 stepeni. Dubina izvora uslovljava mekoću – ova voda je mnogo mekša u odnosu na flaširane koje se nude na našem tržištu. Takođe, izvor karakteriše izuzetan hemijski sastav i bakteriološka ispravnost. Gradski zavod za zaštitu zdravlja u Beogradu svojom hemijskom analizom ukazao je da izuzetna PH vrednost ove vode omogućava pravilan rad bubrega, a njenim redovnim konzumiranjem srečava se nastanak kamena u urinarnom traktu. Zatim, ona reguliše izlučivanje viška soli iz organizma, te povoljno utiče na krvni pritisak. Voda sadrži optimalnu količinu sumpora koji blagotvorno deluje na kožu tako što čisti pore i potpomaže u suzbijanju akni i bubuljica. Izuzetno dobrom pokazala se i kod reumatoloških oboljenja – bolova u kostima, zglobovima i kičmi.

Sterling – Premium Website Template

Voda se izuzetno dobro pokazala kod reumatoloških oboljenja (bolovi u zglobovima, kostima, kičmi), fizičkih oštećenja (opekotina,posekotina), kao i alergijskih promena. Korišćenje saune u kombinaciji sa lekovitom vodom upotpunjuje celokupan tretman kože. Putem znoja organizam se oslobađa nepotrebnih toksina i štetnih materija koje se nalaze u krvi i ćelijama kože samim ti koža postaje zdravija i elastičnija što umanjuje pojavu bora. Sedam dana nedeljno Radno vreme Termalnih bazena "Plava zvezda" je od 12 do 24h radnim danima, a subotom i nedeljom od 10 do 1 sat iza ponoći.